Sóburokban sült pisztráng recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sóburokban sült pisztráng hozzávalói:
2 személyre
2 konyhakész pisztráng
só és frissen őrölt fekete bors
2 citrom
1 csupor friss kakukkfű
1 kiló nagy szemű tengeri só
A Sóburokban sült pisztráng elkészítési módja:
Először bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez a 6-os fokozat). Aztán kiveszem a hűtőből a pisztrángokat és megmosom és papírtörölközővel megtörölgetem őket. A halakat megsózom belül és szórok rájuk frissen őrölt fekete borsot is. Utána mindkettőt megtömködöm sok-sok friss kakukkfűvel, annyival, hogy szinte kidagad a halból. Gyorsan felszeletelem még az alaposan megmosott citromokat is, és a szeleteket is beletuszakolom a halakba. Beleszórok annyi sót egy tepsibe, hogy az 2 centi vastagon álljon benne, aztán ráteszem a kakukkfűvel és citromszeletekkel megtömködött pisztrángokat. Utána ráöntök még sót, hogy elfedje a halakat és meg is spriccelem ezt a záróréteget kis vízzel, hogy jó kis sókéreggé süljön majd össze. Mehet is az egész a sütőbe úgy fél órára. Ha letelt a hal félórája, akkor kiveszem a sütőből és egy fémkanállal, rácsapok néhányat a sókéregre: előbukkannak a halak. Lesöprögetem róluk a rátapadt sószemeket és készen is vagyok a vacsorával.
Egyszerű,gyors,és finom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: diagonalt, 2008. nov. 13. 08:23
A sóburokban sült pisztráng elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.