Spagetti Bolognese recept
35 perc
770 kcal
25 gramm
95 gramm
(3 szemelyre)
1 Repa
1 szar Halvanyito zeller
0,50 fej hagyma
1 Fokhagymagerezd
40 g husos szalonna
1 EK Olivaolaj
250 g Sertes daralthus (vagy vegyes daralthus)
so
frissen örölt bors
62,50 ml szaraz vörösbor (vagy huslevesle)
300 g Darabolt paradicsom (konzerv)
1,50 EK süritett paradicsom
0,25 csokor Kakukkfü
0,50 csipet Cukor
375 g Spaghetti (vagyLinguine-Teszta)
25 g Parmesansajt (frissen reszelt)
A Spagetti Bolognese elkészítési módja:
A repat es a zellert megpucolni es kicsi kockakra vagni. A hagymat es a fokhagymat megpucolni es felszeletelni aprora. A szalonnat is felkockazni picire. Ezeket forro olivaolajban üvegesre dinsztelni. Hozzadni a daralthust es keveres mellett morzsa(?) barnara sütni. Soval es borsal meghintjük. A vörösbort vagy az erölet hozzaadni es felfözni. A darabos pradicsomot es a süritett paradicsomot hozzadani es alacsony langon kb. 10 percig parolni. Lecsipkedett kakukkfüvet hozzakeverjük es a szoszt soval, borssal es cukorral izesitjük. Közben sos vizben spagettit fözünk (csomagolason talalhato utmutato szerint). Leöntjük es hagyjuk lecsöpögni. A spaghettit a bolognai szosszal es frissen reszelt parmezansajttal talaljuk.
Ha a szalonna felvagasakor egy kis bör megmarad, a szoszba belefözhetö - igy egy kellemes füstölt izt kaphatunk. A bör a talalas elött vegyük ki a szoszbol.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ad04b33206, 2009. jún. 29. 23:07
A spagetti bolognese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.