Spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban recept
A Spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban hozzávalói:2 csirkemell,
12 db spárga,
6 fokhagymagerezd,
6 szelet bacon szalonna,
10 dkg márványsajt,
3 dl tejszín,
1 evőkanál parmezán,
só,
bors,
olívaolaj,
vaj
A Spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban elkészítési módja:
Vágd félbe a melleket, majd hegyes, éles késsel szúrd fel és töltsd meg a megtisztított spárgával. Szózd, borsozd meg, majd olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt süsd elő. A bacon szeleteket fektesd tűzálló tálra és helyezd rá az elősütött húsokat. A sajtmártáshoz öntsd a tejszínt fazékba, tördeld bele a márványsajtot és a parmezánt. Főzd takaréklángon addig, amíg a sajtok elolvadnak. Öntsd a mártást a húsokra (a tetejére 1-1 paradicsomkarikát is tehetsz) és süsd alufólia alatt 15-20 percig, majd a fóliát levéve néhány percig hagyd megpirulni. Köretnek párolt rizst vagy burgonyapürét kínálj hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jún. 1. 21:50
A spárgával tűzött csirkemell sajtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.