Slambuc zellerzöldel recept
60 perc
A Slambuc zellerzöldel hozzávalói:
1 csomag szabó gallér tészta
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 kg krumpli
2 paradicsom
2 szál zellerzöld
só, delikát
1 bogrács :-)
A Slambuc zellerzöldel elkészítési módja:
A bográcsba kisütjük az apróravágott szalonnát. Ha kisült a zsírja, megpirítjuk benne a kicsere vágott hagymát és megdinszteljük benne a 2 két patadicsomot meghamozva, amit apróra vágtunk. Beleöntjük a felkockázott krumplit, picit megkapatjuk és felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. Teszünk bele sót, delikátot és a zellerzöldet. Ha félig készre főtt, hozzáadjuk a tésztát. Addig főzzük, pirítjuk amig oda nem kap. Le lehet teljesen pirítani. Én szeretem ha van egy kis szaftja.
A zeller zöldet, petrezselyem zöldel is lehet helyettesíteni.
Melegítve is nagyon finom.
Savanyúság illik hozzá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. nov. 14. 12:48
A slambuc zellerzöldel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.