Baklava nem rétestésztából recept
140 perc
A Baklava nem rétestésztából hozzávalói:
2 dl méz a tetejére
4 evőkanál cukor
16 g élesztő
2 dl tej
csipetnyi só
48 dkg liszt
1 tojás
12 dkg vaj olvasztva a tésztához
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
20 dkg darált mandula a töltelékhez
A Baklava nem rétestésztából elkészítési módja:
A cukrot, élesztőt, tejet a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajjal jól összegyúrjuk. Alaposan, sokáig gyúrjuk. Egy óráig pihentetjük. Kigyúrjuk akkorára, hogy négyfelevágva a tepsink méretét kapjuk. Kivajazzuk a tepsit és belehelyezzük az első tésztalapunkat. megszórjuk a daráltdióval és a daráltmandulával, amit már összekevertünk a 20 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral. Jöhet a második tészta rá a dió, mandula keverék. Ezt követi a harmadik tészta, dió, mandula keverék. Ráhelyezzük a negyedik tésztalapot. Ezt lekenjük egy tojással. Bevágdossuk, felvágjuk háromszög alakúra a tepsiben az eddig elkészült tésztaréteget. Nekem 64 kis háromszög lett. Mindegyik szeletkére teszünk egy dió vagy mandulaszemet. 200 fokon 45 percig megsütjük. A sütőből kivéve leöntjük sok mézzel, hogy jól beborítsa. Visszatesszük a sütőbe 10 percre.
Ne edd meg mindet egyszerre :-DDD
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. nov. 6. 16:57
A baklava nem rétestésztából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.