Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rákóczi túrós hozzávalói:
Tészta:

30 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl, pici szódabikarbóna

Töltelék:

1 kg túró
30 dkg cukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl

Hab:

6 tojásfehérje
30-40 dkg porcukor


A Rákóczi túrós elkészítési módja:
A liszből, vajból, cukorból, tojássárgájával, szódabikarbónával, tejföllel összeállítjuk a tésztát és nagy tepsibe téve megsütjük félig 200 fokon. Összeállítjuk a tölteléket, túró, cukor, tojássárgája, tejföl. Rákenjük a tésztára. A tojásfehérjéket a cukorral nagyon keményre verjük, rákenjük a tésztára és megsütjük 100 fokon. Addig amíg elkezd szinesedni a teteje.

Ha elkészítetted, még aznap egyétek meg! :-DDD
Frissen az igazi :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rákóczi túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook