Rákóczi túrós recept


Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl, pici szódabikarbóna
Töltelék:
1 kg túró
30 dkg cukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
Hab:
6 tojásfehérje
30-40 dkg porcukor
A Rákóczi túrós elkészítési módja:
A liszből, vajból, cukorból, tojássárgájával, szódabikarbónával, tejföllel összeállítjuk a tésztát és nagy tepsibe téve megsütjük félig 200 fokon. Összeállítjuk a tölteléket, túró, cukor, tojássárgája, tejföl. Rákenjük a tésztára. A tojásfehérjéket a cukorral nagyon keményre verjük, rákenjük a tésztára és megsütjük 100 fokon. Addig amíg elkezd szinesedni a teteje.
Ha elkészítetted, még aznap egyétek meg! :-DDD
Frissen az igazi :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. nov. 2. 19:10
A rákóczi túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.