Túrós Gúla recept
90 perc
A Túrós Gúla hozzávalói:
Tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
baracklekvár
Krémhez:
0,5 kg túró
3 dl tejszin
20 dkg porcukor
1,5 dl tej
1 csomag zseletin
pár szem baraskbefőtt
A Túrós Gúla elkészítési módja:
A tésztához szükséges alapanygokból lekváros piskótatekercset készítünk.Amikor teljesen kihült, felszeleteljük és egy folpackkal kibélelt kerek tálat egy sorban kirakunk vele. A krémhez a túrót villával összetörjük a cukorral éa a tejszinnel. A tejet meglangyosítjuk, csomómentesen elkeverjük benne a zseletint és a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet. A formába beleöntjük a krémet és lefedjük piskótatekercsekkel.Hűtőben dermesztjük fél napig. Fogyasztás előtt lapos tálcára kiborítjuk.
Baracklekvár helyett más gyümölcsízt is használhatunk. De a túrókrémhez lehetőleg olyan gyümülcsöt adjunk, amilyen lekvárral megtöltöttük a piskótatekercset.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. febr. 3. 15:56
A túrós gúla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.