SZIREC - sárgatúró húsvétra recept
20 perc
A SZIREC - sárgatúró húsvétra hozzávalói:
1 l tej
10 db tojás
só ( csipetnyi )
cukor ( izlés szerint )
A SZIREC - sárgatúró húsvétra elkészítési módja:
A tejet felforraljuk és ahogy kezd habosodni beleöntjük az összekevert tojást. Addig kavargatjuk kislángon amíg túrós nem lesz. Közben beízesítjük pici sóval és cukorral. Aki jó édesre akarja az rakhat bele 1 evőkanálnyi cukrot is. A tűzről levéve leöntjük a savót ami kicsapódott és gézbe kötve ( jó erősen megcsavarva ) felakasztjuk ahol 3 óra alatt kihül és kicsorog. Betesszük a hűtőbe, és bármikor vághatunk belőle szeleteket a húsvéti sonka mellé. Szép a mintája,ha a tojást nem verjük fel habosra, csak éppen összekeverjük.
Én minden évben csinálom húsvétra, elengedhetetlen a sonkatálról. Nagymamámtól tanultam. Sok-sok éves recept.
Jó étvágyat hozzá !
Ha kérdésed van írj !
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. jan. 31. 14:56
A szirec - sárgatúró húsvétra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.