Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » SZIREC - sárgatúró húsvétra recept

SZIREC - sárgatúró húsvétra recept

Elkészítési idő 20 perc

A SZIREC - sárgatúró húsvétra hozzávalói:
1 l tej
10 db tojás
só ( csipetnyi )
cukor ( izlés szerint )


A SZIREC - sárgatúró húsvétra elkészítési módja:
A tejet felforraljuk és ahogy kezd habosodni beleöntjük az összekevert tojást. Addig kavargatjuk kislángon amíg túrós nem lesz. Közben beízesítjük pici sóval és cukorral. Aki jó édesre akarja az rakhat bele 1 evőkanálnyi cukrot is. A tűzről levéve leöntjük a savót ami kicsapódott és gézbe kötve ( jó erősen megcsavarva ) felakasztjuk ahol 3 óra alatt kihül és kicsorog. Betesszük a hűtőbe, és bármikor vághatunk belőle szeleteket a húsvéti sonka mellé. Szép a mintája,ha a tojást nem verjük fel habosra, csak éppen összekeverjük.

Én minden évben csinálom húsvétra, elengedhetetlen a sonkatálról. Nagymamámtól tanultam. Sok-sok éves recept.

Jó étvágyat hozzá !

Ha kérdésed van írj !


Kategória: Tojásételek receptjei


A szirec - sárgatúró húsvétra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook