Kató szelet recept
A Kató szelet hozzávalói:A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 0,5 dl)
A krémhez:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rum vagy 1 rumaroma
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál sárgabaracklekvár
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
10 dkg Rama margarin
A mázhoz:
3 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
A Kató szelet elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz. A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük. A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá, vagy megszórjuk tortadarával.
Másnap (illetve jó pár óra múlva) szeletelhetjük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 1. 09:31
A kató szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.