Buborék kuglóf recept
A Buborék kuglóf hozzávalói:A tésztához: 75 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 4 dl tej, 9 dkg vaj, 7 dkg nádcukor, csipetnyi só.
A töltelékekhez:
Diós: 20 dkg darált dió, 2,5 ek nádcukor, 0,5 dl tej.
Mákos: 20 dkg darált mák, 2,5 ek nádcukor, 0,5 dl tej.
Túrós: 35 dkg túró, 3 ek nádcukor, 2 ek tejföl, 1-2 ek zsemlemorzsa (hogy a nedvességet kellően felszívja)
A Buborék kuglóf elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat egy tálba kimérjük, ha felfutott az élesztőnk, azt is hozzáadjuk. Sima tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a töltelékeket. A diót összekeverjük a cukorral, majd a tejjel. (azért kell a tej, hogy egyrészt ne száraz legyen, másrészt, ezzel az állaggal könnyebben megtöltjük a gombócokat). A mákot ugyanígy összekeverjük a cukorral és a tejjel. A túrót villával jól összetörjük, összekeverjük a cukorral és a tejföllel. Csak a legvégén adjuk hozzá a morzsát, hogy lássuk, valójában mennyi kell. Ha megkelt a tésztánk, kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre feldaraboljuk. Rájuk halmozzuk a töltelékeket, és csinos kis gombócokat formázunk belőlük Ha készen vagyunk, akkor egy kivajazott kuglófformába (lyukas közepűbe) rakosgatjuk őket, jól egymás mellé. Ha kiraktuk, olívaolajjal lekenjük a tetejét Előmelegített sütőben, szép barnára sütjük lassú tűzön.
Még melegen a tetejét ismét lekenjük olajjal.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nagyon látványos sütemény, akár kalácsként is készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. okt. 28. 18:07
A buborék kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.