Császár szelet recept
A Császár szelet hozzávalói:6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt
só
A Császár szelet elkészítési módja:
A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam. Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket. Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal. A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt. A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe. A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Bármilyen savanyúsággal lehet tálalni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. okt. 27. 17:53
A császár szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.