Májgombóc leves recept
A Májgombóc leves hozzávalói:2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél zeller
1 vöröshagyma
3 csirkemáj
3 zsemle (száraz)
2 tojás
1 tyúkhúsleveskocka
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A Májgombóc leves elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük, kevés olajban megdinszteljük, majd a felszeletelt zöldségeket is hozzáadjuk. Felöntjük vízzel és fűszerezzük. A zsemléket darabokra tördeljük és vízbe áztatjuk. A májat felaprítjuk, a kinyomkodott zsemléket és a tojásokat is hozzákeverjük, majd fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, majd 15 percen át állni hagyjuk. Ha a massza nem elég szilárd, egy kevés zsemlemorzsát keverünk bele. Amikor a zöldségek már puhák, megformáljuk a gombócokat és beleengedjük a levesbe. Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, még 1-2 percig főzzük, a felvagdosott petrezselyemzölddel megszórjuk, majd félrehúzzuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. máj. 17. 18:52
A májgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.