Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Májgombóc leves recept

Májgombóc leves recept

A Májgombóc leves hozzávalói:
2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél zeller
1 vöröshagyma
3 csirkemáj
3 zsemle (száraz)
2 tojás
1 tyúkhúsleveskocka
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj


A Májgombóc leves elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük, kevés olajban megdinszteljük, majd a felszeletelt zöldségeket is hozzáadjuk. Felöntjük vízzel és fűszerezzük. A zsemléket darabokra tördeljük és vízbe áztatjuk. A májat felaprítjuk, a kinyomkodott zsemléket és a tojásokat is hozzákeverjük, majd fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, majd 15 percen át állni hagyjuk. Ha a massza nem elég szilárd, egy kevés zsemlemorzsát keverünk bele. Amikor a zöldségek már puhák, megformáljuk a gombócokat és beleengedjük a levesbe. Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, még 1-2 percig főzzük, a felvagdosott petrezselyemzölddel megszórjuk, majd félrehúzzuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook