Alessandro kedvenc kókuszos-tárkonyos csirkelevese recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro kedvenc kókuszos-tárkonyos csirkelevese hozzávalói:
60-70 dkg csirkeszárny (vagy csirkeaprólék),
2 db egész csirkemáj,
1 doboz kókusztej konzerv,
1 üveg zöldborsó konzerv,
2 nagy fej vöröshagyma,
2-3 nagy gerezd fokhagyma,
2 evőkanál étolaj,
5 dkg vaj,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db nagyobb paradicsom,
3-3 szál közepes sárgarépa és fehérrépa,
1/2 db karalábé,
2 db közepes csicsóka (vagy krumpli),
1-2 szeletke zellergumó,
1/2 dl fehérbor,
5-6 dkg csipetke,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 teáskanálnyi édes paprikakrém,
1 púpos teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt fekete vagy színes bors,
1 kávéskanál őrölt kömény,
1 csipetnyi őrölt fahéj,
ízlés szerint só, majoránna, kevés kaporlevél és tárkony
Az Alessandro kedvenc kókuszos-tárkonyos csirkelevese elkészítési módja:
A megtisztított és felkockázott vöröshagymákat pár percig párolom egy közepes fazékban a zsiradékokon. Kb. 5 perc párolás után, hozzáteszem a felaprított fokhagymákat is. Pár perc kevergetés után hozzáadom a megmosott és ízekre vágott csirkeszárnyakat. Tovább pirítom az egészet, míg zsírjára nem sül. Akkor hozzáadom a bort, a fűszereket és még tovább pirítom az egészet úgy 5-6 percig kevergetve. Majd felöntöm kb. fél liter vízzel és fedő alatt kis lángon kb. 20 percig főzöm. Eközben megmosom és felaprítom a zöldségeket és a csicsókákat. Hozzáadom ezeket is a leveshez és felöntöm még kb. 1-1,5 liter vízzel. Tovább főzöm az egészet fedő alatt még kb. 15 percig. Ezután hozzáadom a zöldborsó konzervet és a kókusztej konzervet is. Tovább főzöm az egészet még kb. 10 percig. Ekkor lehet beletenni a csipetke tésztát és a csirkemájakat is. Ezt követően már csak 5-6 perc főzés és kész ez a különlegesen finom leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
http://kepkezelo.com/images/wwdu8jemjk7fpgvksr6z.jpg
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2017. febr. 1. 17:24
Az alessandro kedvenc kókuszos-tárkonyos csirkelevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.