Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro kedvenc bulguros lecsója tarjával és virslivel recept

Alessandro kedvenc bulguros lecsója tarjával és virslivel recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Alessandro kedvenc bulguros lecsója tarjával és virslivel hozzávalói:
1,5 kg lecsópaprika,
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
2 nagy fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
15 dkg bulgur,
3 evőkanál étolaj,
5 dkg vaj vagy libazsír (de lehet kacsa is),
40-50 dkg csont nélküli tarja,
1 pár bőrös virsli,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál őrölt édesnemes pirospaprika,
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elmaradhat),
1 teáskanál osztrigaszósz (de ez el is maradhat),
1 púpozott teáskanál ételízesítő,
ízlés szerint Himalaya vagy patikasó, színes őrölt bors, chilipehely,
kevés őrölt kömény, majoránna esetleg bazsalikom vagy oregano (lehet kísérletezni, ki hogy szereti)
(újabban én még egy csapott kávéskanálnyi őrölt fahéjat is adok hozzá, ami nagyon finommá teszi az egészet)


Az Alessandro kedvenc bulguros lecsója tarjával és virslivel elkészítési módja:
A zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítom. Ezután a megtisztított és felaprított vöröshagymákat a pirított szalonnán kb. 5-6 percig párolom. Ilyenkor lehet belekeverni a töpörtyűkrémet, a szójaszószt, az osztrigaszószt és az őrölt pirospaprika kivételével az összes fűszert, valamint a fokhagymákat is belereszelni. Közben a tarját kisebb kockákra felvágom és azt is hozzáadom a pörköltalaphoz. Néhány percig pirítom, majd löttyintek rá egy fél pohárka vörös bort. Miután elfőtte a levét kb. 1,5 dl vízzel felöntöm és hagyom fedő alatt kis lángon párolódni kb. fél óráig. Közben néha megkavargatom. Megtisztítom és felszelem a paprikákat és a paradicsomokat. Hozzáadom a pörkölthöz, majd fedő alatt közepes lángon további kb. 25-30 percig párolom. Majd beleteszem a bulgurt, a felszelt virslit, és az őrölt pirospaprikát, felöntöm 4 dl vízzel és fedő alatt a legkisebb lángon kb. 30 perc alatt készre párolom az egészet. Akkor van kész, ha a bulgur felszívta az összes vizet. Leveszem a kész lecsót a tűzről és fedő alatt még kb. 5-10 percig pihentetem.

Igazi könnyű nyári egytálétel. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alessandro kedvenc bulguros lecsója tarjával és virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook