Cukkinis lecsó füstölt szalonnával recept
45 perc
A Cukkinis lecsó füstölt szalonnával hozzávalói:
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg paprika
40 dkg paradicsom
25 dkg cukkini
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só
A Cukkinis lecsó füstölt szalonnával elkészítési módja:
1. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit. 2. Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük. 3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk.
Gazdagíthatjuk a lecsót néhány felvert tojással. Kevésbé lesz kalóriadús, ha szalonnazsír helyett 4 evőkanál olajat használunk. Így azonban az íze sem lesz olyan jellegzetes.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. aug. 17. 12:42
A cukkinis lecsó füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.