Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Cukkinis lecsó füstölt szalonnával recept

Cukkinis lecsó füstölt szalonnával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Cukkinis lecsó füstölt szalonnával hozzávalói:
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg paprika
40 dkg paradicsom
25 dkg cukkini
1 evőkanál őrölt pirospaprika



Cukkinis lecsó füstölt szalonnával

A Cukkinis lecsó füstölt szalonnával elkészítési módja:
1. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit. 2. Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük. 3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk.

Gazdagíthatjuk a lecsót néhány felvert tojással. Kevésbé lesz kalóriadús, ha szalonnazsír helyett 4 evőkanál olajat használunk. Így azonban az íze sem lesz olyan jellegzetes.


Kategória: Egytálételek receptjei


A cukkinis lecsó füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook