Bihari rakott káposzta. recept
A Bihari rakott káposzta. hozzávalói:Disznócomb,
fejes káposzta,
só, bors, majoránna,
zöldpaprika,
paradicsom,
pirospaprika,
száraz kakukkfű,
füstölt kolbász,
füstölt szalonna
fehérbor
húsleves
A Bihari rakott káposzta. elkészítési módja:
Metéltre vágok egy kisebb fej káposztát. Nyolc szelet combot vagy lapockát sózva, frissen őrölt borssal meghintve, majoránnázva elősütök. Vastag falú, lefedhető vaslábos aljára rakok egy réteg káposztát, rá négy szelet húst, arra tíz deka szeletelt zöldpaprikát, egy felszeletelt paradicsomot. Sózom, pirospaprikával és elmorzsolt kakukkfűvel meghintem, majd egy réteg szeletelt füstölt kolbásszal borítom. Utána a káposztától kezdődően az egészet megismétlem, a tetejére káposzta jön. Kiolvasztok tíz deka füstölt szalonnát, és zsírját a pörcével együtt a lábos tartalmára öntöm, továbbá beleöntök még egy-két deci száraz fehérbort és húslevest. Közepes hőfokú sütőben zsírjára sütöm
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. jan. 30. 21:50
A bihari rakott káposzta. elkészítési módja és hozzávalói.