Halászlé ahogy én csinálom. recept
150 perc
A Halászlé ahogy én csinálom. hozzávalói:
Ponty
Keszeg
Apróhal
Jó ha van 1 harcsa is
Zsír
Hagyma
Só
Paprika,erős Pisti
1szem burgonya
Köretnek:gyufatészta vagy hosszúmetélt
A Halászlé ahogy én csinálom. elkészítési módja:
Hát akkor elkezdem szabadtérin,bográcsban! Először is megfogom a hozzá való halakat a Dunában.(ponty,keszeg,törpe,egyéb,az se hátrány ha össze jön 1 harcsa) Én nyúzom a halakat,így nincs mellékíze. A hagymát megdinsztelem a bográcsban zsíron.Hozzá adom a felszeletelt apróságot,fejet farkat,felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.Piros paprikát teszek bele,erős Pistit,sót 1 szem burgonyát,zöld paprikát.Kb.2órát főzöm lassú tűzön.Ezután átpasszírozom 1 nagyobb edénybe.Visszaöntöm a bográcsba a levet és öntök hozzá még 1 pötty vizet,felforralom.Beleteszem a halszeleteket,belsőséget és forrástól számítva 20perc múlva elkészül.Lehet turbózni,Gyufa tésztát vagy metéltet külön kifőzni és akkor Bajai lesz a vége.(hatalmas jó étvágyat)
Főzés közben nyugodtan lehet iszogatni.(bor,sör,rövidital,különösen ajánlom a gyógypárlatot..UNIKUM )
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. jan. 29. 13:01
A halászlé ahogy én csinálom. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.