Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Halászlé ahogy én csinálom. recept

Halászlé ahogy én csinálom. recept

Elkészítési idő 150 perc

A Halászlé ahogy én csinálom. hozzávalói:
Ponty
Keszeg
Apróhal
Jó ha van 1 harcsa is
Zsír
Hagyma

Paprika,erős Pisti
1szem burgonya
Köretnek:gyufatészta vagy hosszúmetélt


A Halászlé ahogy én csinálom. elkészítési módja:
Hát akkor elkezdem szabadtérin,bográcsban! Először is megfogom a hozzá való halakat a Dunában.(ponty,keszeg,törpe,egyéb,az se hátrány ha össze jön 1 harcsa) Én nyúzom a halakat,így nincs mellékíze. A hagymát megdinsztelem a bográcsban zsíron.Hozzá adom a felszeletelt apróságot,fejet farkat,felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.Piros paprikát teszek bele,erős Pistit,sót 1 szem burgonyát,zöld paprikát.Kb.2órát főzöm lassú tűzön.Ezután átpasszírozom 1 nagyobb edénybe.Visszaöntöm a bográcsba a levet és öntök hozzá még 1 pötty vizet,felforralom.Beleteszem a halszeleteket,belsőséget és forrástól számítva 20perc múlva elkészül.Lehet turbózni,Gyufa tésztát vagy metéltet külön kifőzni és akkor Bajai lesz a vége.(hatalmas jó étvágyat)

Főzés közben nyugodtan lehet iszogatni.(bor,sör,rövidital,különösen ajánlom a gyógypárlatot..UNIKUM )


Kategória: Halas ételek receptjei


A halászlé ahogy én csinálom. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook