Burgonyas kremzli recept



35-40dkg burgonya
1 fej hagyma 3 tojas 3cikk fokhagyma so,bors,piros paprika 1-2 evokanal liszt 3-4 evokanal tej olaj a suteshez
A Burgonyas kremzli elkészítési módja:
A krumplit hamozas utan lereszeljuk a reszelo durvabbik felen,a hagymat is reszeljuk de a finomabb oldalon.Eloveszunk egy talat beletesszuk a krumplit a hagymat hozza utjuk a tojasokat ,hozzatorjuk a fokhagymat,raszorjuk a lisztet,izles szerint fuszerezzuk,es az egesszet osszekeverjuk a tejet aprankent adagolva hozza.Kapunk egy felkemeny masszat amelyet kézzel nem formálhatunk,hanem evokanalal szaggatjuk bele a forro olajba.Amikor mind megsult melegen talaljuk,melle friss zoldseget es izles szerint tejfolet teszunk.JO ETVAGYAT HOZZA
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: eni28, 2008. aug. 15. 14:55
A burgonyas kremzli elkészítési módja és hozzávalói.