Gombapörkölt recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gombapörkölt hozzávalói:
50dkg gomba 1 darab paradicsom 1 darab feher özön 1 darab paradicsom paprika só,bors,örölt piros paprika 3evokanal olaj 2 fej hagyma
A Gombapörkölt elkészítési módja:
A gombát megmosom feldarabolom,a hagymát apróra vágom,a paprikákat olyan apróra vágom mint a hagymát ,a paradicsomot pedig forró vizbe dobom 2 percre (igy könyebb meghámozni)szintén apróra vágom.Egy lábasban odateszem az olajat felhevitem majd hozzáadom a hagymát es a paprikát,kb 10percig párolom,majd hozzáadom az örölt parikát,2 perc mulva pedig a paradicsomot és a gombát,hozzáadom a sót borsot,jol összekeverem rátöltök annyi vizet hogy jól ellepje és mérsékelt lángon fedö alatt közbe -közbe kevergetem hogy ne kapjon oda kb 35 perc alatt puhára párolom.Ezután a fedöt levéve addig kevergetem amig teljesen el nem párolog a viz és csak az olaj marad ,ebben az olajban folytonosan keverem még 5 percet és kész is van.Jó étvágyat hozzá!!!!!!!!!
Aki szereti a tejfölt az bátran nyakon öntheti mert az izzét az csak fokozza de el nem rontja.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: eni28, 2008. szept. 3. 13:29
A gombapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.