Kefires lecsó recept
25 perc
Zsírszegény
A Kefires lecsó hozzávalói:
(1 adag)
a lecsóhoz:
1 nagyobb paradicsom
1 pici fej lila és vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
zöldpaprika,tv paprika, pirospaprika(én személy szerint mindegyikből egy felet használtam fel)
1-2 k. gyöngyhagyma és savanyított káposztalé
1 kk.őrölt csemegepaprika
a kefires öntethez:
1k. kefír
1k. mustár
1k. ecet
4-5 szál petrezselyem
1kk. mustármag, őrölt bors, őrölt babérlevél,morzsolt majoránna,köménymag,só
A Kefires lecsó elkészítési módja:
A lecsó: A hagymát(mindegyiket) összeaprítva a savanyított káposzta & gyöngyhagyma lében megfonnyasztom, majd kevés vizet öntök alá és a paradicsomot, paprikát felkockázva hozzáadom és megpárolom alaposan, majd mielőtt leveszem a tűzről az őrölt csemegepaprikával megszórom. A kefires öntet: A hozzávalókat összekeverem majd a lecsót ráöntöm és a kettőt vegyítem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Gumóó, 2011. aug. 22. 12:58
A kefires lecsó elkészítési módja és hozzávalói.