Ti hogyan vásároltok, melyik a jobb? (beszélgetés)
Az egy nap elfogyasztandó kajákat minden nap megveszem. ( SPÁR mellett lakunk, tökéletesen kiszolgál ) A COVID idején is naponta vásároltam / tagtársaink közül
többen a halálomat , légzőkészülékre helyezésemet kivánták, de el kell hogy keseritsem őket- sem én, sem a család nem kapta meg a virust és most is állitóklag járvány van,t344rmészetsen az sem nem érint bennünket.
Általában naponta főzök, kb 10 naponként hozok kinait vagy gyrost, KÖZEL0 30 év alatt még nem maradt kaja másnapra, ismerem a kapacitásunkat, annyit főzök, amennyi kell. És nem utolsó sorban szeretek is vásárolni, szórakoztat, nem fáraszt.
Másnap már nem eszitek meg a maradékot?
Pörkölt, főzelét, gulyás,fasírt,bableves, lencse simán főzhető két napra.
Én spájzolós vagyok, hál' Istennek hely is van hol tárolni.
Mindig van itthon bőven alapanyag, hogy csak hozzá kelljen nyúlni ahhoz, amit a család enni szeretne.
Konyhában pici fagyasztós nagy hűtő van, fagyóban olyanok, amit a gyerekek legszívesebben esznek - nyáron nyilván tömve jégkrémmel :D
Nyári konyhában van nagy fagyasztó, abba most kaptunk rokonoktól húst disznó vágásból.
Krumpli, hagyma, tészták, zöldség, liszt, cukor, rizs mindig van itthon kéznél nagyobb mennyiség.
Fűszerek szintén.
Hetente 2-3 alkalommal veszünk kenyeret, meg felvágottat, esetleg friss húst, ha valami olyat kívánnánk, amihez jobb gyorsan megvenni ami kell.
Konyhakertbe csak salátát, hagymát és retket vetünk, ami gyorsan kiforogja magát, én nem szenvedek a karalábéval és társaival, láttam anyukámat a kertben "élni" nyaranta... A heti egy leveshez ami kell, azt inkább megvesszük.
Befőtt és savanyúság is mindig van, ezek háziak. Sőt, mikor saját házunk lett, óriási fügebokor is volt a kertben, abból én teszek el lekvárt :)
Ó, és kukoricát vetünk még, abból sosem elég nyáron :)
De ugyanígy mindig van itthon bőven mosószer, öblítő, tisztítószerek, szeretek inkább bevásárolni belőle, amikor jó áron van, úgyis elfogy.
"Nincs olyan, hogy melyik jobb, ha nincs választási lehetőséged."
Ennyi előnye van a tágas, kertes családiháznak. A kerttel viszont dolgozni kell.
Nem spórolásból "tárazok be", hanem mert kevés az alkalom, a lehetőség szép és jó húsokat venni. Baromfit is tartok az végülis két lábon futkos és tojást ad, míg vágásra nem kerül.
Nincs olyan, hogy melyik jobb, ha nincs választási lehetőséged.
Míg Bp-en éltem egy piac mellett is megvettem a húsféléket egyszerre. A nagy kombinált hűtő fagyasztó része elég volt erre. Minden mást hetente, naponta vettem.
Most a vidéki, nagy kertes házban két fagyasztó szekrénnyel + két kombinált hűtővel a húsféléket ahogy van disznóvágás a faluban vagy bemegyek a henteshez (ott kapok marhahúst is).
A krumpli, hagyma kikeról a kertből a kamrába.
Bogyósokat, zöldséget fagyasztom. Csak paprika+paradicsomot főztem, raktam el lecsónak.
Azt elfeledtem, hogy egyszemelyes a häztartäsom.
Nem nehez väsärolni.
Az ebedeket meg rendelem.
Két-három hetente rendelek, ilyenkor a nehéz, nagy kiterjedésű dolgokat szoktam. (Ásványvíz, tej, olaj, wc papír, tisztítószerek, mirelit, stb. épp mi kell.) Naponta/kétnaponta a friss dolgokat veszem meg, jóesetben(nem mindig jön össze), egy hétre előre kigondolom a menüt, így jobban tudom tervezni a napi vásárlást is.
Nekem ez vált be.
Nekünk van tojás ,csirke dielerünk ☺️.
Péntekenként pedig jó hentes ellát husival ,szalonnával és házi készítésű kolbásszal.
Itt az isten háta mögött,csak így lehet .
Nagyon kis településen élünk most.
A helyi boltok túlárazottak.
Így oldjuk meg (nagy a kamra +egy nyári konyha és oda is lehet pakolni lisztet ,krumplit stb..)
Vagy rendelünk nagy tételben áruházaktól.
Szerintem is... nem tudom elképzelni, hogy naponta menjek tíz deka ezért-azért, 2 zsemléért.
Mindig van a fagyasztóban kenyér, kifejezetten emiatt veszek többet, amikor vásárolok. Folyamatosan felírom tömbbe, ahogyan fogynak a dolgok, miből van kevés, így nem felejtődik el a bors, mustár, levestészta stb. Jellemzően másfél-kéthetente azért töltekezünk. Bár még ez is sűrű a havihoz képest, sajnos spájzom, kamrám nincs. Fagyasztóból kettő a lakásban, egy garázsban, ezek háztájiból származó húsokkal van tele.
Kb.egy fél évig nem okozna gondot ,ha nem mennék boltba.
Minden van a kamrában,ami kell.
Nem szeretek naponta boltba járkálni , sokkal többet költünk akkor.
Bevásárlási szokások,tippek.
Gondolom új vagy,,ilyenkor lehet jobb átnézni a meglévőket és becsatlakozni ha van kedved:)