Sólet ropogós libacombbal recept
A Sólet ropogós libacombbal hozzávalói:4 db libacomb
40 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
2 dl étolaj
80 dkg tarkabab
20 dkg árpagyöngy
20 dkg lecsópaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg paradicsompüré
10 dkg libazsír
Fűszerek (ízlés szerint): kakukkfű, rozmaring, delikát, őrölt bors, babérlevél, Erős Pista, őrölt kömény
A Sólet ropogós libacombbal elkészítési módja:
A libacombokat a fűszerekkel bedörzsöljük. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 10 dkg szeletelt vöröshagymát szórunk rá, szorosan lefedjük és 2 napig a hűtőben érleljük. A babot 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk. A megmaradt hagymát apróra vágjuk, a libazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott lecsópaprikát és paradicsomot, a csipetnyi Erős Pistát, a maradék fűszereket, végül a paradicsompürét amivel tovább pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott babot, annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje. Fedő alatt addig főzzük. amíg a bab félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az árpagyöngyöt, ha szükséges még vizet öntünk rá, majd sütőben 180 fokon 2-3 óráig sütjük. A libacombokat a hagymával együtt egy másik tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokon 1 óra alatt, időnként a saját levével meglocsolva ropogósra sütjük.
Kicsit hosszadalmas ugyan az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom, és hideg téli estén jól átmelegíti a konyhát.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jan. 17. 07:10
A sólet ropogós libacombbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.