Krumplilepénykék recept
A Krumplilepénykék hozzávalói:3 nagy krumpli
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 egész tojás
4 tojás fehérje
1/4 csésze tejszín,
1 teáskanál citromlé
1/4 csésze
tejföl, és ízlés szerint só, bors.
A Krumplilepénykék elkészítési módja:
Gyengén sózott vízben megfőzöm a kockákra vágott krumplit. Leszűröm, és kevés lével alaposan összetöröm. Rászórom a keményítőt, és jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a felvert tojásfehérjét és a tejszínt. Csak ezután sózom meg, nehogy elsózzam! Borssal is ízesítem. Kis keverőtálba öntöm a tejfölt, a citromlevet, és félreteszem. Egy tefIon serpenyőt felforrósítok, és kanállal adagolva egy-egy halmot belecsúsztatok. A tetejét kicsit lelapítom, és az alját másfél perc alatt megsütöm. Ezután megfordítom. A megsült krumplilepényeket melegen tartom, és a félretett citromos tejföllel lelocsolva fogyasztjuk.
6 adag lesz belőle.
Almalével nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jan. 10. 11:02
A krumplilepénykék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.