Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Meleg, májas szendvics recept

Meleg, májas szendvics recept

A Meleg, májas szendvics hozzávalói:
12 vékony szelet szögletes kenyér
3 tojás
1 dl asztali (félszáraz) bor
5 dkg reszelt sajt
1 kis doboz szárnyas májkrém
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1 evőkanál konyak (vagy 1 mokkáskanál konyakaroma)
1 mokkáskanál pástétomfűszer
kevés só és törött bors
olaj a sütéshez


A Meleg, májas szendvics elkészítési módja:
1 tojást habosra verünk, majd hozzáadjuk a villával összetört májkrémet, a konyakot, a reszelt sajtot, a finomra vágott vöröshagymát és a fűszereket. A kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, és egyet-egyet összeragasztunk, így összesen 6 szendvics lesz. Jól összenyomkodjuk, hogy ne tudjanak szétesni. A megmaradt 2 tojást és a bort habosra keverjük. A szendvicspárokat először lisztbe, majd a boros tojásba mártjuk, és egy tálcára tesszük. Ha az összes kenyérpárt bemártottuk, a bemártást megismételjük, addig, amíg tart a boros tojásból. A kenyerek magukba szívják a tojásos levet. Bő olajat forrósítunk, amelybe óvatosan beletesszük a szendvicseket, és mindkét oldalukon szépen megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, majd a megsült szendvicseket keresztben úgy vágjuk fel, hogy háromszög alakú darabokat kapjunk.

Nagyon finom, dekoratív és laktató vacsora, vagy vendégváró borkorcsolya.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A meleg, májas szendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook