Meleg, májas szendvics recept
A Meleg, májas szendvics hozzávalói:12 vékony szelet szögletes kenyér
3 tojás
1 dl asztali (félszáraz) bor
5 dkg reszelt sajt
1 kis doboz szárnyas májkrém
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1 evőkanál konyak (vagy 1 mokkáskanál konyakaroma)
1 mokkáskanál pástétomfűszer
kevés só és törött bors
olaj a sütéshez
A Meleg, májas szendvics elkészítési módja:
1 tojást habosra verünk, majd hozzáadjuk a villával összetört májkrémet, a konyakot, a reszelt sajtot, a finomra vágott vöröshagymát és a fűszereket. A kenyérszeleteket megkenjük a májas krémmel, és egyet-egyet összeragasztunk, így összesen 6 szendvics lesz. Jól összenyomkodjuk, hogy ne tudjanak szétesni. A megmaradt 2 tojást és a bort habosra keverjük. A szendvicspárokat először lisztbe, majd a boros tojásba mártjuk, és egy tálcára tesszük. Ha az összes kenyérpárt bemártottuk, a bemártást megismételjük, addig, amíg tart a boros tojásból. A kenyerek magukba szívják a tojásos levet. Bő olajat forrósítunk, amelybe óvatosan beletesszük a szendvicseket, és mindkét oldalukon szépen megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, majd a megsült szendvicseket keresztben úgy vágjuk fel, hogy háromszög alakú darabokat kapjunk.
Nagyon finom, dekoratív és laktató vacsora, vagy vendégváró borkorcsolya.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jan. 9. 09:56
A meleg, májas szendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.