Gourmilla tonkababos mogyorókrémje recept
A Gourmilla tonkababos mogyorókrémje hozzávalói:160 g törökmogyoró (belső héj nélkül)
100g kakaó
1 tonkabab
1 tubus cukrozott sűrített tej
kb. fél dl sűrített tej (cukrozatlan) vagy tejszín, jobb híján tej, ha a végén kenhetőbbre szeretnénk higítani
A Gourmilla tonkababos mogyorókrémje elkészítési módja:
Egy jó mixer elengedhetetlen ehhez a recepthez. Először a mogyorót egészen porrá daráljuk, aztán hozzáadjuk a kakaót és a lereszelt tonkababot. Miután ezt is összekevertük, hozzáadjuk a sűrített tejet, és azt is hozzá mixeljük. Ha nem elég krémes (ez attól is függ, hogy a kakaó mennyire száraz), adunk hozzá még sűrített tejet. Ebből az adagból kb. 1,5 erőspistás üveget lehet megtölteni.
Tároljuk hűtőben, fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhetőbb legyen.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Gourmilla, 2011. dec. 28. 17:40
A gourmilla tonkababos mogyorókrémje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.