Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Gourmilla tonkababos mogyorókrémje recept

Gourmilla tonkababos mogyorókrémje recept

A Gourmilla tonkababos mogyorókrémje hozzávalói:
160 g törökmogyoró (belső héj nélkül)
100g kakaó
1 tonkabab
1 tubus cukrozott sűrített tej
kb. fél dl sűrített tej (cukrozatlan) vagy tejszín, jobb híján tej, ha a végén kenhetőbbre szeretnénk higítani


A Gourmilla tonkababos mogyorókrémje elkészítési módja:
Egy jó mixer elengedhetetlen ehhez a recepthez. Először a mogyorót egészen porrá daráljuk, aztán hozzáadjuk a kakaót és a lereszelt tonkababot. Miután ezt is összekevertük, hozzáadjuk a sűrített tejet, és azt is hozzá mixeljük. Ha nem elég krémes (ez attól is függ, hogy a kakaó mennyire száraz), adunk hozzá még sűrített tejet. Ebből az adagból kb. 1,5 erőspistás üveget lehet megtölteni.

Tároljuk hűtőben, fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhetőbb legyen.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A gourmilla tonkababos mogyorókrémje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook