Gourmilla medvefogó likőrje recept
A Gourmilla medvefogó likőrje hozzávalói:130 ml méz
250 ml vodka vagy fehér rum
fél kiskanál vanília paszta
fél citrom héja lereszelve
egy ág kakukkfű megmosva, megszárítva (elhagyható)
A Gourmilla medvefogó likőrje elkészítési módja:
A mézet az ital harmadával, a citromhéjjal, pár levél kakukkfűvel és a vanília pasztával állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a méz fel nem oldódik, ekkor fél órára lefedve állni hagyjuk. Leszűrjük, összekeverjük a maradék itallal, és csírátlanított üvegbe töltjük, beletesszük a kakukkfüvet.
Amíg tároljuk, zavarossá válhat, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel! Eltarthatósága kb. fél év.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Gourmilla, 2011. dec. 24. 12:20
A gourmilla medvefogó likőrje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.