Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Gourmilla medvefogó likőrje recept

Gourmilla medvefogó likőrje recept

A Gourmilla medvefogó likőrje hozzávalói:
130 ml méz
250 ml vodka vagy fehér rum
fél kiskanál vanília paszta
fél citrom héja lereszelve
egy ág kakukkfű megmosva, megszárítva (elhagyható)


A Gourmilla medvefogó likőrje elkészítési módja:
A mézet az ital harmadával, a citromhéjjal, pár levél kakukkfűvel és a vanília pasztával állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a méz fel nem oldódik, ekkor fél órára lefedve állni hagyjuk. Leszűrjük, összekeverjük a maradék itallal, és csírátlanított üvegbe töltjük, beletesszük a kakukkfüvet.

Amíg tároljuk, zavarossá válhat, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel! Eltarthatósága kb. fél év.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A gourmilla medvefogó likőrje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook