Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Leveles tésztába töltött hal recept

Leveles tésztába töltött hal recept

A Leveles tésztába töltött hal hozzávalói:
35 dkg tonhal,
1 db reszelt vöröshagyma,
4-5 dkg vaj,
12 dkg csiperkegomba,
9 dkg főtt rizs,
2 kanálnyi összevágott petrezselyem,
2 dl száraz fehérbor,
1 db felvert tojás,
egy reszelt főtt tojás,
só, bors,
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta


A Leveles tésztába töltött hal elkészítési módja:
A hagymát a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és öt percig pároljuk. Beleforgatjuk a rizst, a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni. Közben a bort elkeverjük 1 dl enyhén sós vízzel, ebben főzzük öt percig a halat. Egy ovális tálat kibélelünk 1 réteg leveles tésztával úgy, hogy halat formázunk belőle, rásimítjuk a rizses töltelék felét. Erre fektetjük a halat, a reszelt keménytojást ráhintjük, és a maradék rizzsel befedjük. Ráterítjük a második réteg tésztát, a tetejét pikkelyszerűen díszítjük, majd tojássárgájával bekenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és erős lángon megsütjük.

Aki házi tésztából szeretné elkészíteni: 25 dkg lisztből és 25 dkg vajból állítsa össze a
leveles-vajas tésztát.


Kategória: Halas ételek receptjei


A leveles tésztába töltött hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook