Leveles tésztába töltött hal recept
A Leveles tésztába töltött hal hozzávalói:35 dkg tonhal,
1 db reszelt vöröshagyma,
4-5 dkg vaj,
12 dkg csiperkegomba,
9 dkg főtt rizs,
2 kanálnyi összevágott petrezselyem,
2 dl száraz fehérbor,
1 db felvert tojás,
egy reszelt főtt tojás,
só, bors,
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta
A Leveles tésztába töltött hal elkészítési módja:
A hagymát a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, borsozzuk, és öt percig pároljuk. Beleforgatjuk a rizst, a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni. Közben a bort elkeverjük 1 dl enyhén sós vízzel, ebben főzzük öt percig a halat. Egy ovális tálat kibélelünk 1 réteg leveles tésztával úgy, hogy halat formázunk belőle, rásimítjuk a rizses töltelék felét. Erre fektetjük a halat, a reszelt keménytojást ráhintjük, és a maradék rizzsel befedjük. Ráterítjük a második réteg tésztát, a tetejét pikkelyszerűen díszítjük, majd tojássárgájával bekenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és erős lángon megsütjük.
Aki házi tésztából szeretné elkészíteni: 25 dkg lisztből és 25 dkg vajból állítsa össze a
leveles-vajas tésztát.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. dec. 23. 09:30
A leveles tésztába töltött hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.