Csirkemellfilé sonkában 4 személyre recept
60 perc
A Csirkemellfilé sonkában 4 személyre hozzávalói:
4 csirkemellfilé
4 ek. olívaolaj
1 tk. szárított rozmaring
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd foki
1 fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 s.répa, 3 kis cukkini
1/8 l száraz fehérbor
2 ek. olívaolaj
1 tk. reszelt citromhéj
1 ek. összevágott petrezselyem
1 kis doboz paradicsompüré
A Csirkemellfilé sonkában 4 személyre elkészítési módja:
A húst forró olajban ropogósra sütjük, majd sóval és rozmaringgal ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. A fokit és a hagymát összevágjuk. A répát, a zellert, a cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét a borral elkeverjük. A hagymát az olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a fokit és a zöldségeket. A boros paradicsompürével felengedjük, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségre tesszük és fedő alatt 15 percig pároljuk, kis lángon. A filét előmelegített tányéron tálaljuk. A zöldségeket citromhéjjal és petrezselyemmel ízesítjük. Jó étvágyat!
Én több paradicsompürét használok hozzá, hogy kicsit zaftossabb legyen!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Csibe78, 2007. ápr. 14. 17:37
A csirkemellfilé sonkában 4 személyre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.