Csirkemellfilé sonkában II. recept
50 perc
370 kcal
23 gramm
24 gramm
4 ADAGHOZ
4csirkemellfilé
4 ek olívaolaj
1 tk szárított rozmaring
só, őrölt csípőspaprika
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa, 2kis cukkii
1 ek paradicsompüré
1/8 1 száraz fehérbor
2 ek olívaolaj
1 tk reszelt citromhéj
1 ek összevágott petrezselyem
A Csirkemellfilé sonkában II. elkészítési módja:
1. a húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. forró olajben ropogósra sütjük. kivesszük, és rozmaringgel, sóval, paprikával ízesítjük, minden filét két szelet sonkába göngyölünk. 2. meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. a paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. 3. forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid idejig pirítjuk. belekeverjük a brt a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük. 4. a hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedőalatt alacsony lángon 15 prcig pároljuk. a filér előmelegített tányérra resszük, és melegen tartjuk a zöldséghez keverjük a ciromkéjat és a petrezslymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
kíváló ízű húst kapunk, ha sonkába tekerjük. a gyenge pármai sonka pl. kevessebb fűszeres ízt ad a húsnak, mint egy erősevv fajta.
a vékony zöldségcsíkokhoz megtisztítjuk a zöldséget, és éles késsel először szeletekre, majd hosszában kb. gyufaszál vékonyságú pálcikákra vágjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c7b87463a1, 2008. febr. 7. 12:22
A csirkemellfilé sonkában ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.