Kolbászos tokány recept
60 perc
A Kolbászos tokány hozzávalói:
50 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
pár szem ecetes uborka
kolbász
só
fűszerpaprika
1 teáskanál paradicsom püré
1-2 gerezd fokhagyma
bors
A Kolbászos tokány elkészítési módja:
A hagymát megfonyasztjuk, rárakjuk a húst, fűszerezzük és kicsit megpirítjuk (de nem égetjük le). Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor félpuha hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsom pürét. Beletesszük a karikákra vágott uborkát és a kolbászt (azt is feldarabolva) és készre főzzük.
Az uborkát és a kolbászt a főzés vége előtt 10 perccel érdemes hozzátenni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lufi, 2008. febr. 6. 23:35
A kolbászos tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.