Pikáns sajtleves recept
A Pikáns sajtleves hozzávalói:7 dl víz
2 tyúkhúsleves kocka
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi reszelt szerencsedió
1 mokkáskanál curry
fél mokkáskanál törött fehérbors
egy zsemle
A Pikáns sajtleves elkészítési módja:
A vízbe beletesszük mindkét leveskockát, beleszórjuk a borsot, a szerecsendiót és a curryt. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük és már nem forraljuk tovább. Lehúzzuk a tűzről és tálalásig befedve, melegen tartjuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és sütőben szárazra pirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, szintén négy részre osztott sajttal levesescsészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra merjük.
Nemcsak tyúkhúsleves kockából készíthető, hanem maradék csontlevesből vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből.
Gyorsan elkészülő, olcsó leves, amely a sajt fajtájától függően mindig más ízű lesz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jan. 4. 22:44
A pikáns sajtleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.