Tejszínes földimogyoró-leves recept
A Tejszínes földimogyoró-leves hozzávalói:4 személyre:
300 g sótlan,
apróra darált földimogyoró,
100 g sós mogyoró egészben,
2 db karikára vágott zöldhagyma,
1/2 teáskanál őrölt koriander,
1-2 szár friss menta vagy 2 teáskanál szárított, 1/4 teáskanál őrölt chili,
1 dl tejföl,
7,5 dl zöldséglé.
A Tejszínes földimogyoró-leves elkészítési módja:
A hozzávalókat - a tejföl és a sózott mogyoró kivételével - fazékban 10 percig főzzük. Amikor kész, a tejfölt és a sós mogyorót is belekeverve forrón vagy hidegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. dec. 29. 23:51
A tejszínes földimogyoró-leves elkészítési módja és hozzávalói.