Kolbászos-sajtos buci recept
A Kolbászos-sajtos buci hozzávalói:2 dkg élesztő
negyed liter tej
fél kg liszt
1 dl tejföl
1 kiskanál só
kolbász karikák
sajt
A Kolbászos-sajtos buci elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. A kiszaggatott tésztákra ráhelyezünk egy karika kolbászt, a kolbászra egy darab sajtot, majd összecsomagoljuk, mint a szilvás gombócokat, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük tojással a tetejét és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. dec. 26. 01:58
A kolbászos-sajtos buci elkészítési módja és hozzávalói.