Sütőtökös pite recept
A Sütőtökös pite hozzávalói:hozzávalók 4 főre
60 dkg liszt
20-25 dkg zsír vagy margarin
10 g őrölt fahéj
8-10 ek kristálycukor
kb 1,5 dl meleg sós víz
1-1,5 kg megtisztított nyers, reszelt sütőtök, vagy sonkatök
A Sütőtökös pite elkészítési módja:
A zsírt a lisztben elmorzsoljuk, mint amikor linzertésztát készítünk, majd a meleg sós vízzel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A kapott tésztát elosztjuk és 2 lapot készítünk belőle. Az első lapot kizsírozott tepsibe tesszük, erre kerül a reszelt tök. A tököt megszórjuk fahéjjal (ha kevésnak találjuk a 10 g-ot lehet több is, lényeg hogy látni lehessen, hogy van benne), és a cukrot is rászórjuk. Ezután rátesszük a másik lapot, a szélein lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk a tésztát. Jól átsütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon. Ez eltarthat akár 1 óráig is. Miután kivettük a sütőböl, takarjuk le a tetejét egy nedves konyharuhával, hogy kicsit megpuhuljon. Vágjuk négyszög alakúra, és hidegen fogyasszuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. dec. 24. 23:07
A sütőtökös pite elkészítési módja és hozzávalói.