Serpenyős pizza recept
50 perc
A Serpenyős pizza hozzávalói:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
fedeles serpenyő
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt
A Serpenyős pizza elkészítési módja:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom, adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza, de nem szabad nagyon kötöttnek lennie. 30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen). A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap. A többi hozzávalót felvágom, lereszelem a sajtot. A tésztát, miután megkelt négy részre osztom. Előmelegítem a serpenyőt, fontos, hogy teflonos, fedeles serpenyőt használjunk! Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtom a tésztát, majd a serpenyőbe teszem, kis lángon 4 percig sütöm fedő alatt, ha már szépen megsült az alja megfordítom, rákenem a tejfölös alapot, rápakolom a feltéteket és megszórom sajttal, majd újabb 4 perc fedő alatti sütés után készen is van! Isteni finom!!!
Tejfölös alap helyett lehet paradicsomos is, ízlés szerint és feltétnek is használhatunk bármit, ízlés szerint!
:)
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: kitya26, 2013. júl. 23. 12:00
A serpenyős pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.