Mini kolbászos-sajtos pizza recept
A Mini kolbászos-sajtos pizza hozzávalói:5o dkg liszt
1 mokkáskanál só
3 dkg élesztő
Langyos víz
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
4 dl paradicsomlé
só, őrölt bors
1 kiskanál bazsalikom,
40 dkg füstölt kolbász/ vagy szalámi
20 dkg Trapista sajt
3 zöldpaprika
A Mini kolbászos-sajtos pizza elkészítési módja:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos vizet öntünk bele, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és félujjnyi vastagra nyújtjuk. 10 centi átmérőjű, lisztbe mártott kerek formával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, letakarva újból kelesztjük, majd190 fokos sütőben 6-8 percig elősütjük. Közben a szószhoz a forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáöntjük a paradicsomlevet, és sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Közepes tűzön a felére főzzük, és langyosra hűtjük. A pizza lapokat megkenjük a fűszeres paradicsommal, ezután váltakozva rásorakoztatjuk a vékonyra szelt füstölt kolbászt/szalámit, a kisebb darabokra vágott sajtot és a szintén vékonyra szelt zöldpaprikát. Visszatesszük a sütőbe, és pirosra sütjük.
Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 15. 15:21
A mini kolbászos-sajtos pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.