Bolognai töltött tök (560 kcal) recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Bolognai töltött tök (560 kcal) hozzávalói:
1 kisebb bébi tök
1 fej hagyma
15 dkg apró darabokra vágott vagy darált csirke-/pulykamell
5 dkg gomba
1 db félig főtt kis sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
Negyed konzerv + 1 db hámozott, turmixolt paradicsom, só, bors, oregano, babérlevél, olívaolaj
A Bolognai töltött tök (560 kcal) elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a kockára vágott répát és a húst. Az egészet átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oreganóval ízesítjük. Amikor kissé megpirult, felöntjük a paradicsomszósszal. Belerakjuk a babérlevelet, az áttört fokhagymát, és fedő alatt megpároljuk. Ha megfőtt, zabkorpával sűrítjük. A tököket keresztben kettévágjuk, kivájjuk. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a fóliát befújjuk olívaolajjal. Rárakjuk a tököt, és beletöltjük a paradicsomos mártást. Kis vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és közepes lángon addig sütjük, amíg puha nem lesz a tök, ez kb. 20 perc. Ekkor a fóliát levesszük, és nagy lángon megpirítjuk.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 12. 01:15
A bolognai töltött tök (560 kcal) elkészítési módja és hozzávalói.