Savanyú krumplileves recept
20 perc
A Savanyú krumplileves hozzávalói:
5-6 szem közepes krumpli
Só ízlés szerint
2-3 babérlevél
2 teáskanál majoránna
Esetleg kevés ecet a főzővízbe
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2-3 ek. Liszt
Fél citrom leve
A Savanyú krumplileves elkészítési módja:
A meghámozott és uborkagyalun felaprított krumplit a fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy a krumplikat ellepje.A vékony krumpli szeletek hamar puhára főnek. A közben olajon megpirított hagymára öntjük a kész krumplit levestül, majd a tejföllel és liszttel behabarjuk, majd felforraljuk.
(Hólyagpanaszok esetén az ecetet célszerű kihagyni.)
A citromlevet érdemes kicsit később belekeverni, amikor a leves már tálalási hőmérsékletre hűlt.
Nagyon egyszerű és könnyű elkészíteni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 10. 14:44
A savanyú krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.