Karfiolpüré recept


* 1 karfiol
* só
* tej
* víz
* kevés vaj
* tejszín
* ételízesítő
A Karfiolpüré elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és a torzsáját kivágjuk, hogy csak egészen zsenge szárai maradjanak. A karfiolrózsákat megmossuk, és forró tejes, sós vízbe tesszük. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy botturmix segítségével pépesre daráljuk. Hozzáadunk kb. 2 evőkanál puha vajat és 1-2 evőkanál tejszínt. Konyhai robotgéppel habosra keverjük, megszórjuk egy kis ételízesítővel, és forrón tálaljuk.
Finom bébi papi és egyszerű.
Bármilyen hús, főtt vagy grillezett virsli illik hozzá,ha a baba már nagyobb.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 10. 14:37
A karfiolpüré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.