Karfiol a mikróban recept
40 perc
A Karfiol a mikróban hozzávalói:
6o dkg cikkekre szedett és mosott karfiol
2 evőkanál olaj
2o dkg darált hús
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál parmezán-sajtreszelék
tubusos ételízesítő
1 ek vegeta
A Karfiol a mikróban elkészítési módja:
Az olajban megpirítjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zúzott fokhagymával, rátesszük a lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejjel, forraljuk. A tűzről levéve hozzá adjuk a tejszínt és a parmezán-sajtreszeléket. Berakjuk egy kiolajozott és vékonyan morzsázott jénaiba a nyers, sózott karfiolokat, erre vegetát szórunk és ráöntjük a masszát. Kis cseppekbe elszórva nyomunk grill/ flekken/gulyáskrémet ízlés szerint. Ez picit majd megpirul. Lefedve 7 percet 900w-on, majd fedő nélkül, még 20 percet 600-700w-on sütjük. Melegen tálaljuk.
Trappista sajttal is elkészíthető.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 13. 13:38
A karfiol a mikróban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.