Zöldséges rakott krumpli recept


1 kg krumpli
3 fej hagyma
1 fej fokhagyma
20 dkg zöldborsó
6 db kemény főtt tojás
1 szál kolbász
20 dkg gomba ( lehet vegyesen különböző fajta)
1 nyers tojás
450g tejföl
só
bors
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa
A Zöldséges rakott krumpli elkészítési módja:
Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom) Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a hajában főtt, megpucolt felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom, borsozom),hagymát, gombát, tojást,(ezt megint sózom) kolbászt. Rászórom a borsót, majd leöntöm az egészet a zúzott fokhagyma, nyers tojás és tejföl, pici só keverékével. Hideg sütőbe teszem, 40 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 20 perc sütést igényel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 10. 09:23
A zöldséges rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.