„Tepsis” krumpli recept
80 perc
A „Tepsis” krumpli hozzávalói:
6 szelet hús
1.5 kg krumpli
2 fej hagyma
6 cikk fokhagyma
só
bors
2db édes paprika
1 zacskó szeletelt bacon
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa
A „Tepsis” krumpli elkészítési módja:
Legtöbbször nyúl hasából készítem, ehhez előző este befűszerezem, és húspuhító fűszersót is szórok rá. Ha más húsból készül akkor kiklopfolom és sima só szükséges. Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom) Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a megpucolt, felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom) hagymát, fokhagymát. Jöhet szorosan egymás mellé a husi (ráöntöm a levet is, amit eresztett), rá a paprika csíkokra vágva és egyenletesen a szalonnacsíkok. Ezt érdemes több kis darabkára vágni. Hideg sütőbe teszem, 40 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 20 perc sütést igényel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 6. 08:15
A „tepsis” krumpli elkészítési módja és hozzávalói.