Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » „Tepsis” krumpli recept

„Tepsis” krumpli recept

Elkészítési idő 80 perc

A „Tepsis” krumpli hozzávalói:
6 szelet hús
1.5 kg krumpli
2 fej hagyma
6 cikk fokhagyma

bors
2db édes paprika
1 zacskó szeletelt bacon
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa


A „Tepsis” krumpli elkészítési módja:
Legtöbbször nyúl hasából készítem, ehhez előző este befűszerezem, és húspuhító fűszersót is szórok rá. Ha más húsból készül akkor kiklopfolom és sima só szükséges. Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom) Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a megpucolt, felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom) hagymát, fokhagymát. Jöhet szorosan egymás mellé a husi (ráöntöm a levet is, amit eresztett), rá a paprika csíkokra vágva és egyenletesen a szalonnacsíkok. Ezt érdemes több kis darabkára vágni. Hideg sütőbe teszem, 40 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 20 perc sütést igényel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A „tepsis” krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook