Sörben párolt sült fácán magyarosan recept
A Sörben párolt sült fácán magyarosan hozzávalói:Egy fiatal fácán(ha van,akkor f.tyúk is jó)
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény(fél/negyed/1/negyed evőkanál arányban)
4 gerezd fokhagyma
15-20dkg, vékonyra vágott szalonna
3dl sör
Egy közepes tepsire való szeletelt krumpli
A Sörben párolt sült fácán magyarosan elkészítési módja:
A konyhakész fácánt dörzsöljük be alaposan(kívülről,belülről) a fűszerekkel,majd tűzdeljük meg a szalonnával úgy, hogy itt-ott bevágjuk a vastagabb húsrészeket és a bevágásba is fűzünk szalonnacsíkokat, majd ezekbe a bevágásokba szúrjunk még be egy-egy fél gerezd fokhagymát.Ezután a közepébe helyezzük el a megpucolt vöröshagymát egy gerezd fokhagyma társaságában, majd tegyük félre egy éjszakára érlelődni. Másnap fektessük a madarat a kizsírozott tesiben lévő felkarikázott krumplira, öntsük alá a sört és fedjük le jó alaposan, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 3/4-ed órát. Ekkor nézzük meg,hogy milyen állapotban van a hús.Ha még kemény, akkor pótoljuk az elpárolgott sört és lefedve tegyük vissza sülni, ha viszont már majdnem puha, akkor a hőfokot feljebb véve süssük szép pirosra, készre a fácánt. Így tepsiben, friss zöldségekkel, esetleg uborkasalátával kínáljuk és könnyű fehér vagy rozé bort kínáljunk mellé. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 27. 15:46
A sörben párolt sült fácán magyarosan elkészítési módja és hozzávalói.