Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Pityókás őzragu recept

Pityókás őzragu recept

A Pityókás őzragu hozzávalói:
1-1,5kg őzgerinc,
két gerezd fokhagyma,
10 szem borókabogyó;
ugyanennyi zöldbors,
só,
egy db szerecsendió virág,
1 szem szegfűszeg(jó finomra őrölve),
egy evőkanál méz,
egy kevés tárkony és bazsalikom,
egy liter fehérbor,
két dl gyümölcspálinka,
egy evőkanál áfonya- vagy szederlekvár.


A Pityókás őzragu elkészítési módja:
A gerincről lefejtjük a húst és vékony csíkokra vágjuk. Ráöntjük a bor felét és egy estére pihentetjük. Ezután egy kisebb bográcsba feltesszük főni a húst, ráöntjük a bort, amiben ázott, hozzáadjuk a tört borókabogyót, borsot, a szegfűszeget, egy kevés sót és így főzzük, amíg levetnem enged a hús. Ekkor kerüljön bele a zúzott fokhagyma, a méz és a zöldfűszerek, a szerecsendió virág és a pálinkának a fele. Közepes lángon főzzük addig, amíg a hús már majdnem teljesen puha, majd keverjük hozzá a mézet, a maradék pálinkát, a lekvárt és ízlés szerint sózzuk. Ha menet közben elpárolog a leve, akkor először a maradék bort adjuk hozz, majd óvatosan adagolva vízzel öntsük fel a ragut. Ha elkészült, akkor hagyjuk egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítve, kínáló tálba szedve kínáljuk. Tarhonya, párolt zöldség és valamilyen aromás pálinka dukál hozzá( vagy édes, félédes fehérbor)


Kategória: Vadételek receptjei


A pityókás őzragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook