Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Fokhagymás vadlibamell recept

Fokhagymás vadlibamell recept

A Fokhagymás vadlibamell hozzávalói:
1kg libamell,
só,
4 gerezd fokhagyma,
80 g füstölt szalonna,
őrölt fekete és fehér bors,
5dkg zsír,
1 db vöröshagyma,
2dkg liszt,
kakukkfű


A Fokhagymás vadlibamell elkészítési módja:
A libamellet kicsontozzuk, és bedörzsöljük a sóval összezúzott fokhagymával, majd vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Megszórjuk őrölt fekete és fehér borssal, és pár órát hideg helyen állni hagyjuk. Forró zsírban megpirítjuk a liba melleket, és a zsírból kiszedjük. A maradék zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a libamelleket visszatesszük, forró vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre pároljuk. Időnként saját levével locsolgatjuk. A kész vadliba melleket kiszedjük, a pecsenye levét megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, megpirítjuk, és kevés vízzel felöntjük, összeforraljuk, és átszűrjük. A puhára párolt húst szeletekre vágjuk, tálra tesszük, és leöntjük a pecsenyelével.

Forgatott krumplival tálaljuk és könnyű vörösborral kínáljuk.


Kategória: Vadételek receptjei


A fokhagymás vadlibamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook