Libamájjal töltött fürj recept
A Libamájjal töltött fürj hozzávalói:4 személyre:
8 db fürj,
300 g libamáj,
100 g olaj,
30 g vaj,
250 g szalonna,
10 g só,
1 csomó petrezselyem
A Libamájjal töltött fürj elkészítési módja:
Erre a célra csak fiatal fürjeket használjunk! A fürjet megtisztítjuk, a gerincénél vékony, éles pengéjű késsel felnyitjuk, és a csontokat eltávolítjuk belőle. A belsejét besózzuk, belehelyezzük a kb. 30 g-os libamájszeleteket és a bőrét visszahajtjuk. Az egészet szalonnával beborítjuk és vékony zsineggel átkötjük. Kevés olajban elősütjük. Kivajazott tepsibe helyezzük az elősütött fürjeket, mellétesszük a megmosott petrezselyem zöldjét, és kevés víz hozzáadásával kb. 20-25 percig sütőben pirosra sütjük. A megsült töltött fürjeket saját pecsenyelevükkel leöntve, forrón tálaljuk.
Jól illik mellé a vörösborban párolt szilva, vagy a cukrozott, megsütött birsalma és a sangria.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 11. 17:07
A libamájjal töltött fürj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.