Tejszínes-gombás vadragu leves recept
A Tejszínes-gombás vadragu leves hozzávalói:1kg felkockázott vegyes vadhús szedelék(a legjobb, ha minden nyúzáskor, tisztításkor lecsippentünk egy kis darabot az épp puskavégre került vadból)
3-4 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma
egy kis fej vöröshagyma
1 krumpli
20deka zsenge zöldborsó
fél kg gomba(lehet vegyes is)- fajtától függően ízlésesen felkockázva vagy szeletelve)
két dl tejszín
2-3evőkanál liszt
két dl fehérbor
egy kis teavaj
só, lestyán, tárkony, az egyik petrezselyem zöldje(apróra vágva), 8-10 szem egész feketebors
A Tejszínes-gombás vadragu leves elkészítési módja:
A húst fazékban, vajon egy kicsit megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután felöntjük 2-2,5 liter vízzel(ki milyen sűrűn szereti a levest), majd hozzátesszük a lestyánt, a petrezselyemzöldjét és a borsot. Lefedjük és 1 órán keresztül főzzük közepes lángon(nem baj, ha zavaros lesz, mert úgyis behabarjuk a végén). Ezután beletesszük a felkarikázott zöldségeket, a fokhagymát és az egész fej vöröshagymát, majd addig főzzük, amíg a hús már ,majdnem teljesen kész. Mikor idáig eljutottunk, hozzáadjuk a gombát, majd ha ez is megpuhult, a zsenge zöldborsót is. Ekkor csomómentesen elkeverjük a lisztet a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Tálaláskor kevés friss zeller-zöldjével, reszelt füstölt sajttal díszítsük az ételt, és zsemlekockával vagy csigatésztával kínáljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. nov. 10. 12:29
A tejszínes-gombás vadragu leves elkészítési módja és hozzávalói.