Fűszeres szarvascsülök recept
A Fűszeres szarvascsülök hozzávalói:4 személyre
1 kg szarvasborjú csülök
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál olaj
3/4 kg burgonya
400 g sárgarépa
200 g cukkini
1/4 l tyúkhúsleves
3 evőkanál vaj
A Fűszeres szarvascsülök elkészítési módja:
A húst alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel és állni hagyjuk egy-két órát. Az olajat egy tepsiben felhevítjük, a húst beletesszük és közepes lángon sütjük. Sütés közben többször megforgatjuk és ha kell vizet öntünk alá, hogy az alja mindig nedves legyen. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítva 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a cukkinit is felszeleteljük. A zöldségeket 40 perccel a sütés befejezése előtt a húsra szórjuk. A húslevest hozzáöntjük, a zöldségeket megsózzuk, megborsozzuk és vajdarabokat teszünk rá,ami ráolvadva szép fényessé teszi azt. Amíg a hús mellett párolódik, sül, néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon a zöldség is. Ha valaki igényli, akkor esetleg rizst is lehet a zöldségek mellé kínálni köretnek. Száraz fehérborral kínáljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 20. 12:29
A fűszeres szarvascsülök elkészítési módja és hozzávalói.