Gyümölcsös vadkacsa recept
A Gyümölcsös vadkacsa hozzávalói:Egy konyhakész vadkacsát pácoljunk be három napra ( a pácba legalább kerüljön: vörösbor-vagy sangria-, zöldségek, borókabogyó, mustármag, tárkony és citromfű)
Ezután vegyük ki a kacsát
csöpögtessük le
majd dörzsöljük be sóval
borssal
tűzdeljük meg alaposan füstölt szalonnával és egy kevés fokhagymával
Ezután fektessük egy kivajazott tepsibe
és tegyünk a hasüregébe egy egész almát
ami előtte megtűzdeltünk szegfűszeggel
Ha ez megvan
akkor öntsünk alá 2-3 dl vörösbort
majd fedjük le és előmelegített sütőben süssük majdnem készre
de közben locsolgassuk meg a pecsenyelével
Mikor a hús már majdnem teljesen puha
szeleteljünk mellé almát
körtét
tehetünk még hozzá szőlőt
kevés naspolyát
fügét vagy datolyát
ha elpárolgott a lé alóla
akkor még 1 dl bort
a gyümölcsöket szórjuk meg egy csipet fahéjjal és öntsünk az egészre bő 1 dl vegyes gyümölcspálinkát
majd újra fedjük le és pároljuk készre az egészet
Ekkor vegyük le a fedőt róla
és süssünk egy kis színt a kacsának.
A Gyümölcsös vadkacsa elkészítési módja:
Lehetőleg fehér tálon, a gyümölcsöket mellé/köré pakolva, sült krumplival kínáljuk. Igaz, hogy vörösbort használunk az elkészítés során, tálaláskor mégis sangriát, vagy valamilyen édes fehérbort(pl. édes Egri leányka, Debrői hárslevelű, vagy valamilyen jégbor, stb.) fogyasszunk a húshoz. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 15. 18:50
A gyümölcsös vadkacsa elkészítési módja és hozzávalói.