Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Bajor vaddisznócsülök krumplirózsával recept

Bajor vaddisznócsülök krumplirózsával recept

A Bajor vaddisznócsülök krumplirózsával hozzávalói:
egy vadmalac vagy egy süldő valamelyik pucolt hátsó csülke
2-3liter barna vagy félbarna sör
kömény, só, két egész alma, lestyán, egy evőkanál méz.

A rózsákhoz (2 személyre):
30dkg héjában főtt krumpli
só,
3 evőkanál liszt
1 tojás


A Bajor vaddisznócsülök krumplirózsával elkészítési módja:
A megtisztított csülköt jó alaposan bedörzsöljük sóval, köménnyel és lestyánnal, majd egy estére állni hagyjuk. Másnap valamilyen jó vastag falú edényt, vagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, és belehelyezzük a csülköt, majd ráöntjük a sör felét és lefedve közepes lángon puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, majd hozzáadjuk a maradék sört és nagyobbra véve a lángot, sűrűn locsolgatva pirosra sütjük a csülköt. Ha marad egy kis leve azt tegyük el. Krumplirózsa: A héjában főtt krumplit meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojást, majd simára keverjük. Ezután csillagvégű habnyomóba tesszük és egy vajjal kikent tálra nyomkodjuk úgy, hogy bő diónyi nagyságúak legyenek. Ezután hűtőbe(esetleg mélyhűtőbe tesszük), hogy megkeményedjenek a rózsák. Ha ez megvan, akkor a tálat felmelegítve könnyen le tudjuk szedni őket a tálról és forró olajban gyorsan pirosra sütjük, majd szalvétára helyezve lecsöpögtetjük róluk a fölösleges olajat. Tálalás előtt a még meleg csülköt szétbontjuk, és mellé halmozzuk a krumplirózsákat. Párolt savanyú káposztával kínáljuk, amit szintén a csülök mellé halmozzunk. (A párolt káposztát készíthetjük úgy is, hogy mikor a kész csülköt kiszedtük a tálból, akkor a még forró pecsenyelébe forgatjuk a káposztát, majd újra lefedve nagy lángon készre pároljuk.)


Kategória: Vadételek receptjei


A bajor vaddisznócsülök krumplirózsával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook